VVV Ootmarsum Pianofestival Twente
Facebook Pianofestival Twente
Pianofestival Twente

16:00

zaterdag

7

SEPT

Programma

M. Moessorgski

M. Ravel

Schilderijen van een tentoonstelling


- Promenade

- Gnomus

- Promenade

- Het oude kasteel

- Promenade

- Tuileries

- Bydlo

- Promenade

- Ballet van kuikens

- Samuel Goldenberg en Schmuyle

- Promenade

- Limoges, het marktplein

- Catacomben

- Cum mortuis in lingua mortua

- Baba Yaga

- De grote poort van Kiev


--- pauze ---


Miroirs op. 43


- Noctuelles

- Oiseaux tristes

- Une barque sur l’océan

- Alborada del gracioso

- La vallée des cloches

80 min met pauze

Willem Peerik is zijn pianostudie begonnen aan het Twents Conservatorium bij Pierre Ruhlmann en is afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht onder leiding van Alexander Warenberg. Na zijn studie in Nederland heeft hij verder gestudeerd aan het Conservatorium “Gioacchino Rossini” in Pesaro (Italië) bij Michele Marvulli en Giovanni Valentini waar hij met lof zijn specialisatie voltooide.


In Pesaro heeft Willem Peerik naast zijn passie voor de piano een passie ontwikkeld voor de ‘oude muziek’ . Hij is afgestudeerd in klavecimbel bij Maria Letizia Pascoli, waarna hij zich verder heeft ontwikkeld als klavecinist bij bekende meesters waaronder Maria Luisa Baldassari, Luigi Ferdinando Tagliavini en Gustav Leonardt.

Naast zijn activiteiten als solo-pianist en solo-klavecinist is Willem Peerik zeer actief in kamermuziek in verschillende formaties. Hierin heeft hij zich gespecialiseerd bij Victor Libermann, Philippe Hirschorn, en wat betreft de uitvoeringspraktijk bij Fabio Biondi en Claudio Cavina.


Willem Peerik is na zijn studie in Italië blijven wonen, waar hij concerten geeft als klavecinist in belangrijke concertzalen en op muziekfestivals. Zijn repertoire is zeer afwisselend en omvat Italiaanse en Nederlandse composities uit de vijftiende en zestiende eeuw en de Franse en Duitse Barokmuziek. Ook is hij een gepassioneerd uitvoerder van de Italiaanse barokmuziek van Monteverdi tot aan Tartini en Vivaldi.

Daarnaast treed hij vaak op als continuo cembalist in barokmuziek ensembles waaronder: Frequenze Diverse uit Bologna, La Calandria uit Pesaro, Il Terzo Suono uit Pirano, Slovenië.


Willem Peerik is dirigent van het poli-fonische koor van Candelara (Pesaro). Onder zijn muzikale leiding worden projecten uitgevoerd met een repertoire vanaf de middeleeuwen tot aan de grote werken uit de barokmuziek.


Sinds 20 jaar is Willem Peerik artistiek directeur van het festival oude muziek ‘Musicae Amoeni Loci’ dat zich ieder jaar in de zomer in de provincie van Pesaro en Urbino afspeelt.


Zijn passie voor de piano is door de jaren onveranderd gebleven en is constant gevoed door zijn rijke muzikale interesses. Hij heeft als pianist en co-repetitor gewerkt aan de Zang academie Città di Pesaro, Accademia Incontri col Maestro in Imola, Conservatorium ‘Gioacchino Rossini’ in Pesaro en heeft samengewerkt met de meest belangrijke Italiaanse en internationale solisten.

Als pianist geeft hij concerten in verschillende kamermuziek formaties en vormt hij een vast duo met de dwarsfluitiste Anna Colacioppo.


Naast zijn concertactiviteiten is Willem Peerik een gepassioneerd docent piano. Zijn leerlingen zijn prijswinnaars van belangrijke concoursen.

Dit concert vindt plaats in de H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum.


Wilt u meer weten over deze Romaanse basiliek uit de 13e eeuw?

Tijdens het pianofestival kunt u een historisch muzikale wandeling maken onder leiding van een stadsgids.

Deze wandeling brengt u naar de mooiste plekjes in Ootmarsum.

Info stadswandeling

KAARTEN

Normaal Tarief

Jongeren (tot 18 jaar)

Dagkaart - za 7 sept

Weekendkaart - 7/8 sept

€ 22,00

€ 10,00

€ 30,00

€ 65,00

Bestel Kaarten

Dagkaart

Weekendkaart

INFORMATIE

Locatie

Simon en Judaskerk

Kerkplein

Ootmarsum

Parkeren

Stadsweide

Oldenzaalsestraat

7636 PK Ootmarsum

Google Kaart

Zaal open

15:30

parkeren is gratis

400 meter lopen

Afstand

Toelichting

programma

In dit concert wordt de beleving van de muziek versterkt door het projecteren van schilderijen die de inhoud van de muziek weergeven

Pianoconcert Willem Peerik

volgt spoedig

Google Kaart

ART CONCERT