Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum

16:00

zondag

8

SEPT

Programma

N. Medtner


F. Mendelssohn


E. Grieg

A. Skrjabin

Sonate Reminiscenza Op. 38 No. 1


Lieder ohne Worte Op. 19 No. 1-4


Lieder ohne Worte Op. 38 No. 6 Duetto


--- pauze ---


uit Lyrische Stücke


- Dank

- Balladetone


Sonate Op. 23 No. 3


- Drammatico

- Allegretto

- Andante

- Presto con fuoco

80 min met pauze

De Italiaanse pianist Alberto Dalgo studeerde cum laude af aan het conservatorium van Pavia. Vervolgens studeerde hij bij Leonid Margarius aan de Accademia Internazionale ‘Incontri col Maestro’ in Imola.


Alberto Dalgo is eerste prijswinnaar in diverse concoursen waaronder de CMF Grand Prix van het International Musical Concours de France, de International Piano Competition Imka, de International Competition Bellagio en de International Music Competition Acerbi


Albert Dalgo geeft concerten als solist, met kamermuziekensembles en als solist met orkest op talloze concertlocaties waaronder: het Auditorium Gaber, het Teatro Verdi in Salerno (met het Salernitana Philharmonic Orchestra), de Società Filarmonica van Trento, het Teatro Comunale van Aquila (Abruzzo Symphonic Institution), het Teatro Filodrammatici van Cremona, het Teatro Umberto Giordano van Foggia, het Auditorium Vallisa en het Teatro Showville van Bari (met het Bari Metropolitan Symphony Orchestra), het Teatro Sociale van Fasano, het Teatro Comunale van Piacenza, het Teatro Edi, de Sala Griffa en het Castello Sforzesco van Milaan, het Teatro Fraschini van Pavia, de Sala del Buonumore van het Conservatorium van Florence en de kathedraal van Fiesole.


Alberto Dalgo gaf concerten in het Ateneo de Madrid, Robinson College in Cambridge, het Berlioz-auditorium in Courbevoie (Parijs), de Eutherpe-zaal en het Leòn-auditorium, het Galiffet-paleis in Parijs, het Italiaans Cultureel Instituut in Oslo, het Museo Nacional da Música in Lissabon, de Sala de Actos van het Conservatorio Superior de Música de Badajoz (Spanje), het hertogelijk paleis van Villa Viçosa (Portugal).


Ook wordt hij regelmatig uitgenodigd op internationale festivals: Monterosa Classica, Internationaal Festival van Cinque Terre, Festival Dino Ciani, Piceno Classica, Estate Fiesolana, Accademia dei Camersti, Festival van S. Giovanni Valdarno, Amici della Musica van San Severo.


Alberto Dalgo was te gast in het programma ’I Protagonisti’, uitgezonden op Radio Mozart Italia, waarin zijn uitvoering van Schuberts Sonate D784 in a mineur werd uitgezonden.


Met cellist Gianluca Montaruli en violist Federico Piccotti richtte Dalgo het Hopper Piano Trio op, met wie hij stukken van Smetana, Sjostakovitsj en Castelnuovo-Tedesco opnam voor het label Da Vinci Classics. Het album werd uitgezonden op Radio Tre en Radio Classica, en kreeg een uitstekende recensie in het tijdschrift ’Musica’.


Alberto Dalgo is docent piano aan het Conservatorium ‘Duni’ van Matera.

Dit concert vindt plaats in de H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum.


Wilt u meer weten over deze Romaanse basiliek uit de 13e eeuw?

Tijdens het pianofestival kunt u een historisch muzikale wandeling maken onder leiding van een stadsgids.

Deze wandeling brengt u naar de mooiste plekjes in Ootmarsum.

Info stadswandeling

KAARTEN

Normaal Tarief

Jongeren (tot 18 jaar)

Dagkaart - zo 8 sept

Weekendkaart - 7/8 sept

€ 22,00

€ 10,00

€ 40,00

€ 65,00

Bestel Kaarten

Dagkaart

Weekendkaart

INFORMATIE

Locatie

Simon en Judaskerk

Kerkplein

Ootmarsum

Parkeren

Stadsweide

Oldenzaalsestraat

7636 PK Ootmarsum

Google Kaart

Zaal open

15:30

parkeren is gratis

400 meter lopen

Afstand

Toelichting

programma

Pianoconcert Alberto Dalgo

volgt spoedig

Google Kaart

Alberto Dalgo

Official Website

Als afsluiting van dit concert wordt een gratis drankje aangeboden.

STATES OF THE SOUL