Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum

11:30

zondag

8

SEPT

Programma

L. van Beethoven
Braulio CollaranaAstor Piazzolla

Cello sonate No. 3 in A majeur


--- pauze ---


Morenada

arr. Gastón Arce Sejas


Le Grand Tango


70 min met pauze

Duo Delta Scuti is een energiek duo, gevormd door Mateo Viscarra Wilde (pianist) en Gemma Smit (cellist). Hun ontmoeting in 2019 op het Conservatorium in Zwolle was het begin van oprechte vriendschap en een sterke muzikale band. De oorsprong van hun naam ligt in een belangrijke inspiratiebron voor het Duo: de natuur; Delta Scuti is de naam van een helder schijnende ster.


Mateo en Gemma vonden elkaar in de gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en repertoire uit de romantiek, en dit legde de basis voor het ontstaan van Duo Delta Scuti. Hun nieuwsgierigheid werd al snel gewekt door de veelzijdigheid van de verschillende stijlen binnen het klassieke repertoire en ze geven concerten met een divers programma.


Ze gaven onder andere concerten op het stadsfestival en in het Odeon in Zwolle, het Wilminktheater in Enschede, Arnhem, Nijmegen, Leiden, het muziekgebouw in Eindhoven, de Harmonie in Leeuwarden en in andere steden. Ze behaalden de 3e prijs voor kamermuziek op het Festival Verao Classico 2023 in Lissabon, waar ze optraden in het National Coches Museum.


Ook namen ze namen deel aan masterclasses van onder andere Filipe Pinto-Ribeiro, Frans Helmerson, Miguel da Silva, het Bennewitz kwartet, Sarah Kapustin, Maria-Paula Majoor, Daniël van der Hoeven en Sepp Grotenhuis. Daarnaast speelden ze in de halve finale op het Gelre kamermuziek concours. Daarnaast werken ze graag samen met andere disciplines. Momenteel ontwikkelen ze een concert programma in samenwerking met een Boliviaanse componist.


Met veel enthousiasme laten ze de mensen hun passie voor de muziek beleven, en ze staan klaar om de podia in Nederland en buitenland te bestormen. De puurheid in het musiceren die ze beiden delen is voelbaar en maakt hun samenspel uniek.

Dit concert vindt plaats in het middelpunt van het landgoed Singraven: het voorname en toch uitnodigende Huize Singraven.


Het Singraven is zeer toegankelijk. Dat geldt zowel voor het omliggende park als voor de havezate zelf, waar bevlogen gidsen wekelijks bezoekers ontvangen.


Ze leiden je rond in het levenswerk van de laatste particuliere eigenaar, Willem Frederik Jan Laan, die bij zijn overlijden in 1966 een uitzonderlijke collectie kunst, meubilair en antiek achterliet.

Huize Singraven

KAARTEN

Normaal Tarief

Jongeren (tot 18 jaar)

Dagkaart - zo 8 sept

Weekendkaart - 7/8 sept

€ 22,00

€ 10,00

€ 40,00

€ 65,00

Bestel Kaarten

Dagkaart

Weekendkaart

INFORMATIE

Locatie

Huize Singraven

Molendijk 37

7591 PT Denekamp

Parkeren

Parking Watermolen

Schiphorstdijk

7591 PS Denekamp

Google Kaart

Zaal open

11:00

parkeren is gratis

100 meter lopen

Afstand

Toelichting

programma

Kamermuziek Piano & Cello - Duo Delta Scuti

                                                            Mateo Viscarra Wilde en Gemma Smit

Google Kaart

Duo Delta Scuti

Official Website

Kamermuziek Piano & Cello - Duo Delta Scuti

Het landgoed Singraven ligt bij Denekamp, op 8 kilometer afstand van Ootmarsum. Een fietstocht vanuit Ootmarsum biedt u de mogelijkheid om dit glorieuze landgoed het beste te ervaren.

In de pauze van dit concert wordt door uw gastheer koffie en thee aangeboden.