Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianoconcert Enrique Álvarez del Moral

Programma

Pianoconcert Enrique Álvarez del Moral

12:00

zaterdag

9

SEPT

40 minuten

Programmaboekje

INFORMATIE

Locatie

Simon en Judaskerk

Kerkplein

Ootmarsum

Zaal open

11:45

Dit concert vindt plaats in de H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum. Wilt u meer weten over deze Romaanse basiliek uit de 13e eeuw? Op de dagen van het pianofestival kunt u een historisch muzikale wandeling maken onder leiding van een stadsgids. Deze wandeling brengt u naar de mooiste plekjes in Ootmarsum.

Info stadswandeling

Enrique Álvarez del Moral werd geboren in Mengíbar (Spanje) in 2004. Hij begon zijn muzikale opleiding op 6-jarige leeftijd en studeerde 10 jaar aan het Conservatorio Profesional de Musica Ramón Garay, waar hij in 2021 afstudeerde. In 2020/21 studeerde hij bij de pianisten Juan Pérez Floristán en Eldar Nebolsin, als onderdeel van de Baremboim-Said Foundation's Academy of Orchestral Studies in Sevilla.

Tijdens zijn muzikale studies heeft hij verschillende masterclasses piano en kamermuziek gevolgd bij gerenommeerde pianisten zoals Ángel Sanzo, Fernando Puchol, Antonio Sánchez, Javier Negrín, Olivier Cazal, Alexander Kandelaki en Julien Libeer.

Hij heeft verschillende prijzen gewonnen in nationale en internationale competities, zoals de International Competition Julio García Casas in Sevilla, waar hij de tweede prijs won in 2014. In 2022 ontving hij de prijs voor de beste Spaanse pianist in de International Competition of Campillos. In maart 2023 ontving hij de prijs voor de beste uitvoering van Beethoven in de Nationale Competitie van Albacete.

In de afgelopen jaren gaf hij concerten op diverse locaties in Spanje, zoals het paleis van San Telmo of Patio de Banderas in Sevilla en het theater Darymelia en van de Infanta Leonor in Jaén, waar hij in mei 2022 debuteerde als solist met Gershwins Rhapsody in Blue met het orkest Municipal de Jaén.

Op dit moment studeert Enrique Álvarez del Moral bij David Kuyken aan het conservatorium van Amsterdam.

F. Schubert


I. Albéniz


4 impromptus Op. 90

    - C mineur

    - Es majeur

    - Ges majeur

    - As majeur


    

El Albaicín


Pianofestival

Ootmarsum

9 - 24 september 2023