Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum

Programma

Pianoconcert Youngjae Kim

16:30

zaterdag

10

SEPT

R. Schumann


F. Schubert/Liszt


F. Liszt

Carnaval Op.9

          

Die Junge Nonne


    

Rhapsodie Espagnole S.254


     

45 minuten

Youngjae Kim, geboren in Seoul, Zuid-Korea, is in Nederland genaturaliseerd en is een gepassioneerde zoektocht naar het pianospel begonnen.

Toen Youngjae Kim voor het eerst in Nederland aankwam maakte hij deel uit van de Sweelinck Academie in het Conservatorium van Amsterdam, waar hij genoot van zijn pianolessen, theorie- en koorlessen, waarbij hij kennis maakte met de rijke klassieke muziekcultuur van Nederland. Sindsdien is zijn passie voor pianospel enorm gegroeid door allerlei verschillende tijdperken van klassieke muziek te verkennen, van J.S. Bach tot Franz Weisz.

Hij heeft deelgenomen aan de Gina Bachauer International Piano Competition voor junioren in Salt Lake City in de Verenigde Staten in 2012, won de derde prijs op de Junior YPF Piano-wedstrijd in 2013 met het spelen van een Mozart-concert met het Yehudi Menunhin Youth Orchestra, en won de eerste prijs in het Prinses Christina Concours in Haarlem in 2013.

Naast pianospelen heeft Youngjae grote belangstelling voor compositie gekregen door te studeren bij Meric Artac. Hij heeft vier duetten voor piano en fluiten geschreven, evenals vele solo-pianostukken en een strijkkwartet. Hij heeft zanglessen gevolgd om de talen van de rijke vocale geschiedenis van de klassieke muziek te begrijpen, zoals Italiaans en Duits, en heeft dirigeerlessen gevolgd om zijn kennis van orkestmuziek te verbeteren.

Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam, vanaf 2015 bij de veelgeprezen hoogleraar Jan Wijn en momenteel bij David Kuyken.

Youngjae trad op in verschillende lunchconcerten in de Kleine Zaal in het Concertgebouw van Amsterdam (2015), het Grachtenfestival in Amsterdam (2014), de Nieuwe Kerk in Den Haag (2014) en het Emmy Verhey festival in Zaltbommel ( 2014).

Huize Singraven

Molendijk 37

Denekamp

Landgoed Singraven bij Denekamp is een van de talrijke glorieuze landgoederen in Twente. Het biedt meer dan de gelijknamige havezate. Op de fiets ervaar je dat het best.

Natuurlijk is het huis het vanzelfsprekende middelpunt. Voornaam en toch uitnodigend. Het Singraven is zeer toegankelijk. Dat geldt zowel voor het omliggende park als voor de havezate zelf, waar bevlogen gidsen wekelijks bezoekers ontvangen. Ze leiden je rond in het levenswerk van de laatste particuliere eigenaar, Willem Frederik Jan Laan, die bij zijn overlijden in 1966 een uitzonderlijke collectie kunst, meubilair en antiek achterliet.


Pianofestival

Ootmarsum

10 - 25 september 2022