VVV Ootmarsum Pianofestival Twente
Facebook Pianofestival Twente
Pianofestival Twente

Programma

Pianoconcert Alfredo van de Munt

20:00

zaterdag

10

SEPT

L. van Beethoven

F. Schubert/Liszt


F. Liszt

Sonata Opus 57  "Appassionata"

     -Allegro assai

     -Andante con moto

     -Allegro ma non troppo - Presto

     

Erlkönig

    

Scherzo & Marsch S.177

     


45 minuten

Geboren in Jakarta op 7 januari 2001. Alfredo begon op 3,5 jarige leeftijd piano te leren spelen bij Isabelle de Vlaminckx's aan het Musique et Spectacle in Wavre, Belgie. Het werd snel een grote passie. Na een muziekstage in Dinant in 2007 vervolgde Alfredo zijn pianolessen bij Loredana Clini en in 2012 won hij de eerste prijs (cat.A) van de Cavatine-competitie in Namen. Tijdens een muziekstage in Hongarije bood Pianist Eckhardt Gàbor, professor aan de Liszt Music Academy en Tóth Aladár Zeneiskola, aan bij hem lessen te volgen. In 2014 behaalde Alfredo de eerste prijs (categorie B) van de Steinway Competition in het Concertgebouw van Amsterdam. Ook won hij (in zijn leeftijdscategorie) een eerste prijs van de International Tartini Competition in Piran, Slovenië.

Na het behalen van het VWO Science diploma aan het Lycée Français International de Budapest in 2018 keerde hij terug naar Belgie om zijn muzikale passie aan het Lemmensinstituut te Leuven voort te zetten. Dat jaar behaalde Alfredo de derde prijs van de Steinway Competition in BOZAR (Brussel).

In 2019 kwam Alfredo in contact met Marijke Oers, waarop hij met haar de les hervatte en vervolgens ook bij Jean-Claude Vanden Eynde in Brussel les volgde.

In 2020 ging zijn grote wens in vervulling en werd hij aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam bij pianodocent David Kuyken waarmee hij intensief aan muzikaliteit, begrip van de muziek en klankvorming werkt.

In 2021, heeft Alfredo met zijn vaste duo partner de violiste Iris van Nuland al een aantal keer mogen optreden.

Ook is hij een van de 5 geselecteerde Nederlandse pianisten voor het NLiszt concours in Utrecht in September 2022.

In Februari 2022 mocht Alfredo live bij Podium Witteman op NPO2 optreden met Liszt als grote Topic.

Museum Ton Schulten

Ton Schultenplein 1

Ootmarsum

Dit concert vindt plaats in de themazaal van het Museum Ton Schulten. Tussen de kleur, de gloed en glans, de vorm. De emotie en beleving. Dat is de wereld van Ton Schulten. Of misschien wel: de wereld volgens Ton Schulten. Maak kennis met die wereld. Een wereld vol emotie en betovering. Niemand ontgaat de mysterieuze kracht van het imponerende werk van Ton Schulten, de eenvoudige bakkerszoon uit Ootmarsum. Zijn werk, inmiddels wereldwijd bekend, betovert de toeschouwer.

Vormen, kleuren en paradijselijke composities die rust bieden. Imponerend en soms zelfs hypnotiserend. Emotioneel en vooral zó prachtig van samenstelling, dat geen mens ontkomt aan de krachtige en mysterieuze uitstraling. Het werk van Ton Schulten verwarmt en is van een onnavolgbare schoonheid.

Pianofestival

Ootmarsum

10 - 25 september 2022