VVV Ootmarsum Pianofestival Twente
Facebook Pianofestival Twente
Pianofestival Twente

Programma

Pianoconcert Andrea Turini

20:00

zaterdag

17

SEPT

J.S. Bach

W.A. MozartJ.S. Bach/BusoniF. Chopin

Partita n.3 in A mineur BWV 827

     -Fantasia

     -Allemande

     -Courante

     -Sarabande

     -Burlesca

     -Scherzo

     -Gigue


Sonate in A Majeur KV 311

     -Andante grazioso

     -Menuet

     -Allegretto - Alla Turca


--- pauze ---


Chorale prelude

Nun komm, der Heiden Heiland


Sonata n.2 in Bes mineur opus 35

     -Grave - Doppio movimento

     -Scherzo

     -Marche funèbre

     -Finale

120 minuten met pauze

Simon en Judaskerk

Kerkplein

Ootmarsum

Andrea Turini voltooide zijn pianostudie aan het conservatorium in Parma. Vervolgens studeerde hij kamermuziek aan de École Normale de Paris en behaalde het Higher Diploma cum laude met speciale vermelding. Hij studeerde bij internationaal gerenommeerde pianisten waaronder in het bijzonder Kostantin Bogino en Humberto Quagliata.

Andrea Turini nam deel aan verschillende nationale en internationale pianoconcoursen waar hij diverse 1ste prijzen behaalde.

Zijn concertactiviteit begon als solist en breidde zich later uit naar kamermuziek in verschillende formaties variërend van duo tot sextet, waaronder het "Trio d'Archi di Firenze", in samenwerking met de violist Franco Cipolla, in pianoduo met Maria Grazia Petrali. Ook zijn activiteit als solist met orkest is intens. Van bijzonder belang is de samenwerking, als solo pianist, met het orkest "Musici Aurei" onder leiding van M ° Luigi Piovano, waarbij hij diverse Bach concerten uitvoerde en waarbij hij betrokken was bij de eerste uitvoering van de versie voor piano en orkest van Bach's "Concerto Italiano" samengesteld door Antonio Piovano.


Andrea Turini heeft opgetreden als solist en in kamermuziekformatie in heel Europa waar hij deelnam aan vele belangrijke kamermuziekfestivals. Daarnaast gaf hij vele concerten in prestigieuze zalen zoals de Rai Auditorium in Rome, Donizetti Theater in Bergamo, Ghione Theater in Rome, Auditorium de Galicia in Santiago de Compostela, Nationaal Auditorium in Madrid, Stadstheater "Rosalia de Castro " in La Coruna, Salle" A. Cortot " in Parijs, Carnegie Hall in New York, Bibiena Theater in Mantua.

Naast radio en tv opnames heeft hij cd’s opgenomen met muziek van Brahms, Rachmaninoff en Ravel. Voor het label "Movimento Classical" maakte hij een cd met muziek van Bach.


Andrea Turini is docent hoofdvak piano aan het conservatorium “G Rossini“ van Pesaro.

Hij is een hoog aangeschreven pianopedagoog en wordt in heel Italië uitgenodigd voor masterclasses. Veel van zijn studenten hebben prijzen gewonnen op nationale en internationale competities.

Dit concert vindt plaats in de H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum, een Romaanse Pseudobasiliek uit de 13e eeuw. In 1195 begon men te bouwen. Het oudste deel in Romaanse bouwstijl was in 1220 klaar. Uitbreidingen in gotische stijl vonden nog tot ca. 1500 plaats. Pas toen had de Westfaalse Hallenkerk zijn huidige grootte bereikt. De letterlijke blikvanger was de zware toren vóór de kerk. Een machtig bouwwerk dat in 1839 na een onnauwkeurig onderzoek en een te spontaan genomen besluit ten offer viel aan de slopershamer. Slechts enkele tekeningen en een beroemd schilderij van Jacob van Ruysdael (1628-1682) laten die toren nog in al zijn glorie zien. In de kerk kunt u enkele kerkschatten bekijken, o.a. een monstrans uit 1400, een grafkelder en een fraai Epman orgel uit 1814.

Pianofestival

Ootmarsum

10 - 25 september 2022