Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum

15:00

zaterdag

21

SEPT

Programma

J.S. Bach


W.A. Mozart


L. van BeethovenPartita n.4 in D majeur BWV 828


- Ouverture

- Allemande

- Courante

- Aria

- Sarabande

- Menuet

- Gigue


Fantasie in c mineur K475


Op 57 in f mineur


- Allegro assai

- Andante con moto

- Allegro ma non troppo -presto

60 min

De concertpianist Andrea Turini wordt geprezen als een uiterst innemende, gevoelige en diepgaande vertolker met een gepassioneerde benadering van performance.


Dankzij zijn buitengewone interpretaties en zijn prestaties in belangrijke internationale pianoconcoursen voert Andrea Turini een intense concertactiviteit uit in prestigieuze concertzalen over de hele wereld zoals Carnegie Hall in New York, Salle "A. Cortot" in Parijs, Rai Auditorium in Rome, Nationaal Auditorium van Madrid, Teatro Municipal "Rosalia de Castro" van La Coruna, Teatro Donizetti van Bergamo, Teatro Ghione van Rome, Teatro Verdi van Triëst, Auditorium de Galicia van Santiago de Compostela, Teatro Bibiena van Mantova.


Andrea Turini wordt voortdurend uitgenodigd op prestigieuze internationale pianofestivals in Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Noorwegen, Noord-Macedonië, Polen, Zwitserland, Oostenrijk, Israël en de Verenigde Staten.


Andrea Turini wordt algemeen erkend als een van de belangrijkste vertolkers van J.S. Bach, waarbij hij een originele interpretatie neerzet, vol met contrasterende kleuren, die voortkomt uit een samensmelting van diepgaande studie en emoties. Een dergelijke interpretatie wordt uitgevoerd via een verfijnde techniek en wordt gemotiveerd door een diepe en constante passie voor een van de grootste componisten.


Sinds 2020 werkt Andrea Turini aan het project om Bachs solowerken op te nemen. Momenteel is Turini op tournee door Europa, Azië en de Verenigde Staten met zijn veelgeprezen uitvoering van de Goldbergvariaties van J.S. Bach waarvan de opname binnenkort wordt uitgebracht.


Andrea Turini is actief als kamermusicus, maakt deel uit van het Agorà Pianokwartet en werkt samen met gerenommeerde solisten en prestigieuze orkesten. Hij werkte lange tijd samen met het beroemde strijkers trio van Florence. Ook geeft hij vaak concerten in pianoduo formatie,zowel met Gianluca Passerotti als met Maria Grazia Petrali.


Andrea Turini treedt regelmatig op als solist met orkesten en werkt onder meer samen met het Orchestra Musici Aurei, Orchestra da Camera Fiorentina, Orchestra Sinfonica di Sanremo, Orchestra Sinfonica Città di Grosseto, Orchestra OIDA, Orquestra de Câmara de Cascais en Oeiras, Talenti d'Arte Kamerorkest, Asolana Malipiero Strijkorkest, Il Contrappunto Orkest. Zijn optredens onder leiding van L. Piovano, N. Lalov, M. Caldi, L. Alves, G. Lanzetta en G.B. Varoli zijn van bijzonder belang.


Andrea Turini maakte televisie-opnames voor RAI Uno, RAI International, voor de Joegoslavische en Noord-Macedonische televisie en radio, radio-opnames voor de drie nationale RAI-netwerken, voor Radio Vaticaan, voor Radio Nacional de Espana. Hij heeft CD’s opgenomen met muziek van Bach, Brahms, Rachmaninoff en Ravel.


Andrea Turini is een hoog aangeschreven, zeer ervaren en toegewijde docent.

Veel van zijn studenten hebben prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen en zijn uitstekende concertpianisten en docenten geworden.


Andrea Turini is docent piano aan het Conservatorium "Gioacchino Rossini" van Pesaro.


Hij wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven in Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Hij wordt vaak uitgenodigd als jurylid en voorzitter van internationale pianoconcoursen. Hij is artistiek directeur van de Accademia Musicale Valdarno en van de International Piano Competition Humberto Quagliata Città di San Giovanni Valdarno.


„Beeindruckender Andrea Turini, er hat die Zuhörer mit Bach und Debussy in seinen Bann gezogen... die Art und Weise, wie Bach gespielt hat, war großartig, die Emotionalität, Struktur und Transparenz waren absolut perfekt und ausgewogen... der Pianist hat Debussy auf fantastische Art und Weise gespielt mit viel Zärtlichkeit..."(D. Brotzmann; L. Welzin) Da Rhein- Neckar.

Dit concert vindt plaats in de Gobelinzaal in het Rijksmuseum Twenthe.


Rijksmuseum Twenthe is het kunstmuseum met de rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland. De Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek is grondlegger van het museum, dat in 1930 aan de Lasondersingel in Enschede werd geopend.


Rijksmuseum Twenthe heeft een breed aanbod met wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst. Geniet in 36 zalen van Breitner, Breughel, Ruisdael en vele andere meesters.


De Gobelinzaal in het Rijksmuseum Twenthe is de mooiste zaal van Twente, met aan de muren zes 17e eeuwse wandtapijten afkomstig uit het voorouderlijk slot van Koningin Emma en aan het plafond moderne kroonluchters van de beroemde glaskunstenaar Bernard Heesen.

KAARTEN

Normaal Tarief

Jongeren (tot 18 jaar)

Weekendkaart - 21/22 sept

€ 28,00

€ 10,00

€ 65,00

Bestel Kaarten

Weekendkaart

INFORMATIE

Locatie

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129 - 131

7514 BP Enschede

Parkeren

Parkeerterrein

Roomweg 119

7523 BM Enschede

Google Kaart

Zaal open

14:30

parkeren is gratis

500 meter lopen

Afstand

Toelichting

programma

Pianoconcert Andrea Turini

volgt spoedig

Google Kaart

Andrea Turini

Official Website

Pianoconcert Andrea Turini
Rijksmuseum Twenthe
Gobelinzaal Rijksmuseum Twenthe.

Met het concertkaartje van de pianist Andrea Turini kunt u vanaf 13:00 uur gratis de tentoonstellingen en de vaste collecties van het Rijksmuseum bezoeken.

Als afsluiting van dit concert wordt een gratis drankje aangeboden.

Met het concertkaartje van de pianist Andrea Turini kunt u vanaf 13:00 uur gratis de tentoonstellingen en de vaste collecties van het Rijksmuseum bezoeken.

"… he is one of the most impressive pianists we have ever had in recent decades" 


Octavio de Juan