Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum

12:00

zondag

22

SEPT

Programma

J.S. Bach


L. van Beethoven


F. Chopin


Claude Debussy

Partita n.3 in A mineur BWV 827


- Fantasia

- Allemande

- Courante

- Sarabande

- Burlesca

- Scherzo

- Gigue


Sonate in E majeur Op. 109


- Vivace ma non troppo

- Prestissimo

- Gesangvoll, mit innigster Empfindung


Scherzo in Cis mineur op. 39 n 3


Isle Joyeuse L 106

65 min

De Italiaanse pianist Gabriele Cerofolini begon zijn pianostudie op 8-jarige leeftijd bij Jonathan de Sanctis en studeerde af aan het conservatorium G. Rossini onder leiding van Andrea Turini.


Hij vervolgde zijn studie bij Kostantin Bogino aan de Accademia Internazionale di Musica in Rome.

Gabriele Cerofolini heeft deelgenomen aan talrijke masterclasses van gerenommeerde pianisten, waaronder K. Bogino, H. Quagliata, A. Turini, O. Poliansky, M.G. Petrali, C. Butzberger, P. Rigacci, M. Tevar, J.F. Antonioli, R Cappello, B. Canino.


Hij is eerste prijswinnaar van diverse concoursen waaronder de ‘International Music Competition for Youth Dinu Lipatti’ in Sangemini, de ‘International Music Competition CINM’ in Nocera Inferiore, het concours ‘Interpretazione Musicale Valdaone’, en van het internationale pianoconcours CIMP in Pesaro. Ook won hij de tweede prijs op de ‘International Competition Città di Barletta’


Gabriele Cerofolini geeft concerten zowel als solist als in kamermuziekformaties, op diverse locaties en festivals, in Italië en daarbuiten.

Dit concert vindt plaats in de Stiftskerk op het Stift, waar u loopt in de voetstappen van mensen die er eeuwenlang hebben gewoond en gewerkt. Ruim 800 jaar geleden werd hier een leefgemeenschap gesticht door Hugo van Buren. De commune werd in 1152 omgevormd tot een Benedictijner dubbelklooster waarin zowel monniken als nonnen woonden. Een eeuw later verlieten de laatste monniken Weerselo de – vooral adellijke – nonnen bleven. In de eerste helft van de 16e eeuw veranderden de freules hun leefgemeenschap formeel in een (adellijk) Stift. Het klooster in Weerselo kreeg steeds meer een adellijk stempel.

Het Stift - Weerselo

KAARTEN

Normaal Tarief

Jongeren (tot 18 jaar)

Dagkaart - zo 22 sept

Weekendkaart - 21/22 sept

€ 22,00

€ 10,00

€ 40,00

€ 65,00

Bestel Kaarten

Dagkaart

Weekendkaart

INFORMATIE

Locatie

HET STIFT

Het Stift 9

7595 LE Weerselo

Parkeren

Het Stift 17-11

7595 LE Weerselo

Google Kaart

Zaal open

11:45

parkeren is gratis

90 meter lopen

Afstand

Toelichting

programma

Pianoconcert Gabriele Cerofolini

volgt spoedig

Google Kaart

Pianoconcert Gabriele Cerofolini

Het Stift ligt bij Weerselo, op 9 kilometer van Ootmarsum. Een fietstocht vanuit Ootmarsum biedt u de mogelijkheid om van de fraaie Twentse natuur te genieten.

Gabriele Cerofolini

Official Website

JOYEUX