Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum

14:30

zondag

22

SEPT

Programma

J. Haydn


R. Schumann


F. LisztSonate Hob.XVI 32 in b mineur


Humoresque Op.20 in bes majeur


Hungarian Rhapsody n.6 S244

60 min

De Italiaanse pianist Nicolò Indelicato begon zijn pianostudie op elfjarige leeftijd. In 2019 haalde hij zijn Bachelor aan het conservatorium van Piacenza onder leiding van Maria Grazia Petrali en in 2022 zijn Master in kamermuziek aan het conservatorium Rossini in Pesaro onder leiding van Maestro Ladislao Vieni en Maestro Andrea Turini met een 10 cum laude.


Van 2019 tot 2022 volgde hij de voorbereidende opleiding in compositie aan het Conservatorio Rossini in Pesaro onder leiding van Maestro Federico Agostinelli.


Momenteel studeert Nicolò Indelicato aan de Accademia Perosi in Biella onder leiding van Maestro Konstantin Bogino en volgt hij de Advanced Piano Specialization Course van Maestro Andrea Turini in Milaan.


Nicolò Indelicato heeft deelgenomen aan talrijke masterclasses van gerenommeerde pianisten waaronder: Humberto Quagliata, Roberto Cappello, Alessandro Commellato, Paolo Francese, Giuseppe Albanese, Yaron Rosenthal, Maurizio Baglini, Boaz Sharon, Manuel Tévar, Konstantin Bogino, Ingrid Fliter, Oleg Poliansky, Tami Kanazawa, Yuval Admony.


Nicolò Indelicato is prijswinnaar van diverse concoursen; in 2019 won hij de eerste prijs op de International Piano Competition Humberto Quagliata, en in 2022 behaalde hij de eerste prijs op de International Competition Florestano Rossomandi Bovino Foggia.


Nicolò Indelicato geeft concerten als solist en met kamermuziekensembles op belangrijke concertlocaties in Italië. waaronder: La Grande Musica a Maso Splizi in Folgaria, Valdarno Piano Festival Piazza Ferrucci Radda in Chianti, Castello Gallarati Scotti Cozzo, Sala La Nonziata San Giovanni Valdarno, Palazzo Ducale in Urbino, Palazzo Montani Antaldi in Pesaro, Piano City Pesaro, Maugeri in Arte in Pavia, ‘Spazio Dante’ in Parma, Valdarno Piano Festival Borgo Mocale Castelfranco di Sopra, Casa Museo Boschi Di Stefano in Milaan, Darwin Day Conservatorium G. Nicolini in Piacenza, Piano City Milano, Festival Internazionale Associazione Musicale Ciani Pio Albergo Trivulzio Milano, ‘Piano Bach’ Auditorium Istituto Vittadini in Pavia, Concert voor twee piano’s in het Auditorium van het ‘Istituto Vittadini’ in Pavia, Concerten voor piano en strijkorkest in San Giovanni Valdarno.

Dit concert vindt plaats in de Stiftskerk op het Stift, waar u loopt in de voetstappen van mensen die er eeuwenlang hebben gewoond en gewerkt. Ruim 800 jaar geleden werd hier een leefgemeenschap gesticht door Hugo van Buren. De commune werd in 1152 omgevormd tot een Benedictijner dubbelklooster waarin zowel monniken als nonnen woonden. Een eeuw later verlieten de laatste monniken Weerselo de – vooral adellijke – nonnen bleven. In de eerste helft van de 16e eeuw veranderden de freules hun leefgemeenschap formeel in een (adellijk) Stift. Het klooster in Weerselo kreeg steeds meer een adellijk stempel.

Het Stift - Weerselo

KAARTEN

Normaal Tarief

Jongeren (tot 18 jaar)

Dagkaart - zo 22 sept

Weekendkaart - 21/22 sept

€ 22,00

€ 10,00

€ 40,00

€ 65,00

Bestel Kaarten

Dagkaart

Weekendkaart

INFORMATIE

Locatie

HET STIFT

Het Stift 9

7595 LE Weerselo

Parkeren

Het Stift 17-11

7595 LE Weerselo

Google Kaart

Zaal open

14:15

parkeren is gratis

90 meter lopen

Afstand

Toelichting

programma

Pianoconcert Nicolò Indelicato

volgt spoedig

Google Kaart

Het Stift ligt bij Weerselo, op 9 kilometer van Ootmarsum. Een fietstocht vanuit Ootmarsum biedt u de mogelijkheid om van de fraaie Twentse natuur te genieten.

Nicolò Indelicato

Official Website

Pianoconcert Nicolò Indelicato

HUMORESQUE