Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum

16:30

zondag

22

SEPT

Programma

F. Schubert


F. Liszt


M. Ravel
M. Ravel

Grand Sonate op. 30 D. 617 in bes majeur


- Allegro moderato

- Andante con moto

- Allegretto


Symphonic Poem n.3: les préludes


Ma mère l’oye


- Pavane de la belle au bois dormant

- Petit poucet

- Laideronnette, impératrice des pagodes

- Les entretiens de la belle et de la bête

- Le jardin féerique


Rapsodie espagnole op.54


- Prélude à la nuit

- Malaguena

- Habanera

- Feria

65 min

Het pianoduo Tornabene-Defilippis komt voort uit een langdurige vriendschap en professionele samenwerking van de twee pianisten, die begon tijdens hun studie aan het Conservatorium.

Het duo perfectioneerde met de meesterpianisten Enrico Pace, Andrea Turini, en met het duo Admony-Kanazawa, aan gerenommeerde Italiaanse en buitenlandse piano academies. Vorig jaar november won het duo de eerste prijs op de Internationale pianocompetitie "Oltregiogo" in Gavi (Italië). Eric Tornabene en Daniele Defilippis spelen zowel als duo en als solopianisten in belangrijke concertseries en festivals.ERIC TORNABENE

De Italiaanse pianist Eric Tornabene voltooide zijn pianostudie met een 10 cum laude aan het conservatorium G. Rossini van Pesaro. Vervolgens studeerde hij aan de internationale Piano Academie in Imola bij  Igor Roma, waar hij in 2021 zijn academisch diploma behaalde. Hij vervolgde zijn studie bij Konstantin Bogino aan de Academie Perosi in Biella.


Tijdens zijn studie nam Eric Tornabene als student deel aan talrijke masterclasses bij internationaal gerenommeerde pianisten waaronder H. Quagliata, R. Cappello, A. Lucchesini, J.F. Antonioli, A. Ballista, A. Turini, M.G. Petrali, E. Pace, G. Andaloro en L. Margarius.

In 2016 won hij de eerste prijs op de XIV editie van het Internationale pianoconcours ‘Luigi Zanuccoli’, in 2018 de tweede prijs van de International Music Competition (CIMP) in Pesaro, in 2023 de derde prijs op de  competitie ‘Elsa Gubitpsi’ in Capri. Met pianist Yuna Tamogami wint hij in 2022 de eerste prijs op de zevende editie van het concours "Danubia Talents".


Vanaf 2010 heeft Eric Tornabene een intense concertagenda in Italië en daarbuiten. Hij gaf concerten in verscheidene Italiaanse en Europese steden, waaronder Milaan, Pavia, Florence, Brindisi en Girona.

Ook geeft hij concerten als solist met orkest. Zijn repertoire met orkest omvat diverse werken, waaronder het pianoconcert in f mineur BWV 1056 van J. S. Bach, het pianoconcert K488 in a majeur van W. A. Mozart, pianoconcert in g mineur BWV1058 van J. S. Bach. Hij is de eerste vertolker van de “Mystic Sonata” van de in Pesaro geboren componist  Giacomo Bellucci.DANIELE DEFILIPPIS

De Italiaanse pianist Daniele Defilippis begon op jonge leeftijd piano te spelen. Hij studeerde af aan het conservatorium bij Andrea Turini en studeerde vervolgens aan de Academie van Pinerolo bij Enrico Pace. Ook studeerde hij af in filosofie.

Na zijn opleiding heeft Daniele Defilippis zich als begeleidend pianist verdiept in de relatie tussen muziek en gebaar, muziek en beweging en muzikale improvisatie op de Nationale Dansacademie in Rome. Hij heeft samengewerkt met Anna Zigantsova van Marinskij voor Grishko World en met Audrey Van Herck van MUK in Wenen.


Daniele Defilippis treed op als solopianist, in verschillende formaties kamermuziek (van duo tot kwintet) en als solist met orkest in Italië, Spanje en Israël in samenwerking met instanties als het UniMi Academic Ensemble, de A.C. Monzino Foundation uit Milaan, de Euthèrpe Foundation, de Pinerolo Music Academy, het Popsophia Festival, het Teatro della Fortuna Foundation van Fano, de Stichting M. Negri van Milaan, het Valdarno Piano Festival, Piano City Milan. Ook werkt hij samen met orkesten als FORM, Orchestra di Arezzo, Orchestra of the University of Milan-Bicocca.


Daarnaast is Daniele Defilippis ook werkzaam als artistiek coördinator van klassieke concerten en activiteiten. Als een van de oprichters van de muziekvereniging ‘Musica al Tempio’ is hij sinds 2011 actief in het organiseren van concertseries en andere muzikale projecten in ‘il Tempio Valdese’ in Milaan.


Daniele Defilippis doceert aan het Conservatorium Franco Vittadini van Pavia. Daarnaast is hij werkzaam als docent piano en coördinator van projecten van klassieke muziek aan de Muziekschool van Rozzano.

Zijn studenten zijn vaak winnaars van nationale en internationale concoursen.

Dit concert vindt plaats in de Stiftskerk op het Stift, waar u loopt in de voetstappen van mensen die er eeuwenlang hebben gewoond en gewerkt. Ruim 800 jaar geleden werd hier een leefgemeenschap gesticht door Hugo van Buren. De commune werd in 1152 omgevormd tot een Benedictijner dubbelklooster waarin zowel monniken als nonnen woonden. Een eeuw later verlieten de laatste monniken Weerselo de – vooral adellijke – nonnen bleven. In de eerste helft van de 16e eeuw veranderden de freules hun leefgemeenschap formeel in een (adellijk) Stift. Het klooster in Weerselo kreeg steeds meer een adellijk stempel.

Het Stift - Weerselo

KAARTEN

Normaal Tarief

Jongeren (tot 18 jaar)

Dagkaart - zo 22 sept

Weekendkaart - 21/22 sept

€ 22,00

€ 10,00

€ 40,00

€ 65,00

Bestel Kaarten

Dagkaart

Weekendkaart

INFORMATIE

Locatie

HET STIFT

Het Stift 9

7595 LE Weerselo

Parkeren

Het Stift 17-11

7595 LE Weerselo

Google Kaart

Zaal open

16:15

parkeren is gratis

90 meter lopen

Afstand

Toelichting

programma

Pianoconcert Duo Eric Tornabene en Daniele Defilippis

volgt spoedig

Google Kaart

Het Stift ligt bij Weerselo, op 9 kilometer van Ootmarsum. Een fietstocht vanuit Ootmarsum biedt u de mogelijkheid om van de fraaie Twentse natuur te genieten.

Duo Tornabene-Defilippis

Official Website

Pianoconcert Duo Eric Tornabene en Daniele Defilippis