VVV Ootmarsum Pianofestival Twente
Facebook Pianofestival Twente
Pianofestival Twente

Programma

Documentaire "The Art of the Piano"

10:00

Zaterdag

24

SEPT

The Art of the Piano


Inspirerende documentaire over de belangrijkste pianisten van de laatste eeuw. Met beeldmateriaal van: Solomon, Ignacy Paderewski, Józef Hofmann, Sergei Rachmaninoff, Benno Moiseiwitsch, Vladimir Horowitz, Georges Cziffra, Myra Hess, Artur Rubinstein, Francis Planté, Alfred Cortot, Wilhelm Backhaus, Edwin Fischer, Emil Gilels, Sviatoslav Richter, Arturo Benedetti Michelangeli, Glenn Gould, Claudio Arrau.


Regisseur: Donald Sturrock

Filmscript: Christian Labrande - Donald Sturrock


60 minuten

Museum Ton Schulten

Ton Schultenplein 1

Ootmarsum

Documentaire in de filmzaal van het Museum Ton Schulten. Tussen de kleur, de gloed en glans, de vorm. De emotie en beleving. Dat is de wereld van Ton Schulten. Of misschien wel: de wereld volgens Ton Schulten. Maak kennis met die wereld. Een wereld vol emotie en betovering. Niemand ontgaat de mysterieuze kracht van het imponerende werk van Ton Schulten, de eenvoudige bakkerszoon uit Ootmarsum. Zijn werk, inmiddels wereldwijd bekend, betovert de toeschouwer.

Vormen, kleuren en paradijselijke composities die rust bieden. Imponerend en soms zelfs hypnotiserend. Emotioneel en vooral zó prachtig van samenstelling, dat geen mens ontkomt aan de krachtige en mysterieuze uitstraling. Het werk van Ton Schulten verwarmt en is van een onnavolgbare schoonheid.

Pianofestival

Ootmarsum

10 - 25 september 2022