VVV Ootmarsum Pianofestival Twente
Facebook Pianofestival Twente
Pianofestival Twente

Programma

Koffieconcert mezzosopraan Annelies Lamm               

11:00

zondag

25

SEPT

Mezzosopraan Annelies Lamm

Piano Margreet Wilmer

40 minuten

Mezzosopraan Annelies Lamm studeerde bij de beroemde bariton Henk Smit en won het Marriot Opera Concours in Amsterdam.

Ze staat bekend om haar brede concertrepertoire, Waaronder werken van Bach, Rossini, Verdi, Dvorak, Szymanovsky en Martin. Haar meest recente succes was als de engel in Elgar’s The dream of Gerontius.

Annelies Lamm is net zo thuis op het operatoneel, waar ze onder meer Adalgisa in ‘Norma’ zong, Minsk woman in Jonathan Dove’s Flight, Mama Lucia in Cavalleria Rusticana, kamermeisje in Boesman’s Reigen en Kuhrfurstin in Henze’s Der Prinz von Homburg. In wagner’s Ring zong ze Rossweisse in Die walkure en Zweite Norn in Gotterdammerung.

Dirigenten met wie ze gewerkt heeft zijn o.a. Gabriele Bellini (Norma), Lawrence Renes(Mahler twee),Ed Spanjaard, Patrick Davin, Edo de Waart, Reinbert de Leeuw, Daniel Reuss.

Regisseurs met wie ze gewerkt heeft zijn onder meer Peter Konwitschny, Friedrich Meyer Oertel, Gerhard Jan Rijnders, Jos Groenier en Peter te Nuijl.

Landgoed Singraven bij Denekamp is een van de talrijke glorieuze landgoederen in Twente. Het biedt meer dan de gelijknamige havezate. Op de fiets ervaar je dat het best.

Natuurlijk is het huis het vanzelfsprekende middelpunt. Voornaam en toch uitnodigend. Het Singraven is zeer toegankelijk. Dat geldt zowel voor het omliggende park als voor de havezate zelf, waar bevlogen gidsen wekelijks bezoekers ontvangen. Ze leiden je rond in het levenswerk van de laatste particuliere eigenaar, Willem Frederik Jan Laan, die bij zijn overlijden in 1966 een uitzonderlijke collectie kunst, meubilair en antiek achterliet.


Huize Singraven

Molendijk 37

Denekamp

G. Torelli


G. Pergolesi


F. Durante


G. Giordani


F. Durante


F. Cavalli


A. Stradella


L. Vinci


Anonimo


G. Caccini

Tu lo sai  


Se tu m'ami, se sospiri


Vergin, tutto amor


Caro mio ben


Danza, danza, fanciulla gentile


Delizie contente, che l'alma beate


Pietà Signore


Sentirsi dire


O leggiardi occhi belli


Tu ch’hai le penne, amore

Pianofestival

Ootmarsum

10 - 25 september 2022