Pianoconcert ANDREA TURINI

De concertpianist Andrea Turini wordt geprezen als een uiterst innemende, gevoelige en diepgaande vertolker met een gepassioneerde benadering van performance.

Dankzij zijn buitengewone interpretaties en zijn prestaties in belangrijke internationale pianoconcoursen voert Andrea Turini een intense concertactiviteit uit in prestigieuze concertzalen over de hele wereld zoals Carnegie Hall in New York, Salle "A. Cortot" in Parijs, Rai Auditorium in Rome, Nationaal Auditorium van Madrid, Teatro Municipal "Rosalia de Castro" van La Coruna, Teatro Donizetti van Bergamo, Teatro Ghione van Rome, Teatro Verdi van Triëst, Auditorium de Galicia van Santiago de Compostela, Teatro Bibiena van Mantova.


Andrea Turini wordt voortdurend uitgenodigd op prestigieuze internationale pianofestivals in Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Noorwegen, Noord-Macedonië, Polen, Zwitserland, Oostenrijk, Israël en de Verenigde Staten.


Andrea Turini wordt algemeen erkend als een van de belangrijkste vertolkers van J.S. Bach, waarbij hij een originele interpretatie neerzet, vol met contrasterende kleuren, die voortkomt uit een samensmelting van diepgaande studie en emoties. Een dergelijke interpretatie wordt uitgevoerd via een verfijnde techniek en wordt gemotiveerd door een diepe en constante passie voor een van de grootste componisten.


Sinds 2020 werkt Andrea Turini aan het project om Bachs solowerken op te nemen. Momenteel is Turini op tournee door Europa, Azië en de Verenigde Staten met zijn veelgeprezen uitvoering van de Goldbergvariaties van J.S. Bach waarvan de opname binnenkort wordt uitgebracht.


Andrea Turini is actief als kamermusicus, maakt deel uit van het Agorà Pianokwartet en werkt samen met gerenommeerde solisten en prestigieuze orkesten. Hij werkte lange tijd samen met het beroemde strijkers trio van Florence. Ook geeft hij vaak concerten in pianoduo formatie,zowel met Gianluca Passerotti als met Maria Grazia Petrali.


Andrea Turini treedt regelmatig op als solist met orkesten en werkt onder meer samen met het Orchestra Musici Aurei, Orchestra da Camera Fiorentina, Orchestra Sinfonica di Sanremo, Orchestra Sinfonica Città di Grosseto, Orchestra OIDA, Orquestra de Câmara de Cascais en Oeiras, Talenti d'Arte Kamerorkest, Asolana Malipiero Strijkorkest, Il Contrappunto Orkest. Zijn optredens onder leiding van L. Piovano, N. Lalov, M. Caldi, L. Alves, G. Lanzetta en G.B. Varoli zijn van bijzonder belang.


Andrea Turini maakte televisie-opnames voor RAI Uno, RAI International, voor de Joegoslavische en Noord-Macedonische televisie en radio, radio-opnames voor de drie nationale RAI-netwerken, voor Radio Vaticaan, voor Radio Nacional de Espana. Hij heeft CD’s opgenomen met muziek van Bach, Brahms, Rachmaninoff en Ravel.


Andrea Turini is een hoog aangeschreven, zeer ervaren en toegewijde docent.

Veel van zijn studenten hebben prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen en zijn uitstekende concertpianisten en docenten geworden.


Andrea Turini is docent piano aan het Conservatorium "Gioacchino Rossini" van Pesaro.


Hij wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven in Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Hij wordt vaak uitgenodigd als jurylid en voorzitter van internationale pianoconcoursen. Hij is artistiek directeur van de Accademia Musicale Valdarno en van de International Piano Competition Humberto Quagliata Città di San Giovanni Valdarno.


„Beeindruckender Andrea Turini, er hat die Zuhörer mit Bach und Debussy in seinen Bann gezogen... die Art und Weise, wie Bach gespielt hat, war großartig, die Emotionalität, Struktur und Transparenz waren absolut perfekt und ausgewogen... der Pianist hat Debussy auf fantastische Art und Weise gespielt mit viel Zärtlichkeit..."(D. Brotzmann; L. Welzin) Da Rhein- Neckar.

Logo PopUp
Logo PopUp
Andrea Turini

Pianofestival

Twente