Pianoconcert ANTONIU NAGY

De Roemeense pianist en fortepianist Antoniu Tiberiu Nagy werd geboren op 1 december 2000 in Oradea. Hij begon piano te spelen op 12-jarige leeftijd en sindsdien is hij prijswinnaar van vele internationale pianoconcoursen in Europa en in de VS. In 2023 haalde hij zijn Bachelor aan de Nationale Muziekacademie van Cluj-Napoca met de hoogste onderscheiding. Kort daarna begon hij zijn masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij momenteel leerling is van Naum Grubert en Olga Pashchenko.


Hij treed regelmatig op, zowel in recitals als in concerten als solist, op prestigieuze locaties zoals de Carnegie Hall (Weill Hall), het Teatro G. Donizetti in Bergamo, het Roemeens Atheneum, de Enescu-Bartok Hall in Oradea, het Odeon Theater in Boekarest, de Boesendorfer Salon in Wenen, het Bimhuis in Amsterdam, de Salle Cortot in Parijs, Philharmonie Haarlem, Patria Hall in Sibiu en Shigeru Kawai's Factory Hall in Hamamatsu.


Antoniu Nagy heeft als solist opgetreden met het Roemeense Nationale Symfonie Orkest, het Oradea’s Philharmonic Orchestra, het orkest van het Conservatorium van Amsterdam, het Sibiu’s Philharmonic Orchestra. Hij trad op met gerenommeerde dirigenten als Cristian Mandeal en Ed Spanjaard.


Naast zijn concert activiteiten neemt hij regelmatig deel aan masterclasses van gerenommeerde pianisten waaronder Stefano Miceli, Roland Proll, Polina Osetinskaya, Gottlieb Wallisch, Aurelia Visovan, Alexandar Madzar.


Logo PopUp
Logo PopUp

Pianofestival

Twente