Pianoconcert SANDRA CEBRIÁN

Sandra Cebrián Hidalgo (Medina del Campo, 1999) is een jonge Spaanse pianiste. Zij begon haar muziekstudie op 5-jarige leeftijd en studeerde al vanaf haar tiende jaar aan het conservatorium in Valladolid.


Onder de begeleiding van Miriam Gómez-Morán, studeerde ze aan het Conservatorium van Castilla y León waar ze haar Master in Piano Performance behaalde. In deze jaren heeft ze lessen gevolgd bij Alberto Rosado, Jose Felipe Díaz Álvarez-Estrada en Juan Carlos Fernández-Nieto.

Sandra Cebrián heeft masterclasses gevolgd van Nikolái Lugansky, Boris Berman, Elisabeth Leonskaja, Péter Nagy, Josep Colom, Graham Jackson, Sheila Arnold, Havard Gimse, Christopher Park, Miguel Ituarte en Juan Pérez Floristán.


Sandra Cebrián heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs in de IV-editie van het concours ‘Nouvelles Étoiles' in Parijs, de derde prijs op het internationale concours Moskou Music Online, en heeft als finaliste meegedaan in het concours 'Marisa Montiel' in Linares en het Internationale Pianoconcours in Sigüenza.

Sandra Cebrián maakte deel uit van een orkestproject van het Spaanse Young National Orchestra tijdens de première van het werk ''Sonic Canvas'' van Raquel García-Tomás.


Daarnaast heeft ze samengewerkt met het Symfonisch Orkest van het Conservatorium van Castilië en León.

Geïnteresseerd in kamermuziek, heeft ze gewerkt als begeleidende pianiste voor de toelatingsexamens in Castilla y León en Madrid tussen 2018 en 2023.


Momenteel studeert Sandra Cebrián aan het conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar en geeft ze concerten met het Praeteritum Ensemble in Spanje en met het Caoba Quintet in Nederland.

Logo PopUp
Logo PopUp

Pianofestival

Twente