Pianofestival

Twente

Home

Programma

Masterclass

Contact

Impressies

Nieuwsbrief

TOELICHTING PROGRAMMA

L. van Beethoven

M. Ravel

F. Chopin
J. Brahms


Sonata in Es No. 26 "Les Adieux"

   - Das Lebewohl

   - Abwesenheit

   - Das Wiedersehen


Sonatine

   - Modéré

    - Mouvement de menuet

    - Animé


Nocturnes Op. 48

   No. 1 Lento

   No. 2 Andantino


Paganini Variations Op. 35 Deel 1


PROGRAMMA

60 minuten

PIANIST

Youngjae Kim geboren in Zuid-Korea, is op jonge leeftijd naar Nederland gekomen waar hij zijn pianostudie voortzette aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hier maakte hij kennis met een rijke klassieke muziekcultuur waardoor zijn passie voor de piano enorm groeide.

In Nederland heeft Youngjae gestudeerd bij Marjes Benoist en vanaf 2015 bij de veelgeprezen hoogleraar Jan Wijn. Momenteel studeert hij bij David Kuyken. Ook heeft hij verschillende masterclasses gevolgd bij gerenommeerde pianisten zoals Aleksandar Madzar, Alexander Kandelaki, Dominique Merlet, Anna Federova.

Youngjae Kim studeert compositie bij Meric Artac en heeft inmiddels duetten voor piano en fluit, solo pianostukken en een strijkkwartet gecomponeerd. Om de talen van de rijke vocale muzikale geschiedenis beter te begrijpen volgden zanglessen en om zijn kennis van orkestmuziek te verbeteren volgden dirigeerlessen.

Youngjae Kim is prijswinnaar in diverse concoursen, waaronder de eerste prijs van het Prinses Christina Concours in Haarlem in 2013 en derde prijs op de Junior YPF Piano-wedstrijd in 2013 met het spelen van een Mozart-concert met het Yehudi Menunhin Youth Orchestra. In oktober 2022 was Youngjae één van de Nederlandse vertegenwoordigers op het NLiszt concours.

Youngjae Kim heeft concerten gegeven op verschillende belangrijke Nederlandse podia, waaronder de Kleine Zaal in het Concertgebouw van Amsterdam, het Grachtenfestival in Amsterdam, de Nieuwe Kerk in Den Haag en het Emmy Verhey festival in Zaltbommel.

Vorig jaar maakte hij indruk op het Pianofestival Ootmarsum tijdens de jonge talent concerten. In november 2022 was Youngjae Kim te gast bij podium klassiek.

Youngjae Kim in Podium Klassiek

LOCATIE

Dit concert vindt plaats in de H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum. Wilt u meer weten over deze Romaanse basiliek uit de 13e eeuw? Op de dagen van het pianofestival kunt u een historisch muzikale wandeling maken onder leiding van een stadsgids. Deze wandeling brengt u naar de mooiste plekjes in Ootmarsum.

INFO STADSWANDELING

INFO

Zaal open

15:30

Programmaboekje

.

Pianoconcert YOUNGJAE KIM

zaterdag, 9 sept 2023         16:00

Locatie  Simon en Judaskerk, Kerkplein, Ootmarsum