Pianofestival

Twente

Home

Programma

Masterclass

Contact

Impressies

Pianofestival Twente - head

Nieuwsbrief

10

SEPT

Pianoconcert Philip Karmanov

zaterdag

10:30

A. Scriabin


F. Schubert/Liszt
F. Liszt

Sonata n.3 in fis mineur

     -Drammatico

     -Allegretto

     -Andante

     -Presto con fuoco

    

Der Müller und der Bach


Frühlingsglaube

    

Ballade n.2 in B mineur S.170

     


Programma

45 minuten

Philip Karmanov (Utrecht, 2004) begon met pianospelen op zesjarige leeftijd bij Sander Knuiman. In 2015 en 2016 heeft hij meerdere lessen gevolgd bij Alexander Pashkov in Rusland. In 2017 begon hij zijn studie bij de Academie Muzikaal Talent in Utrecht bij Marjès Benoist, waar hij vijf jaar heeft gestudeerd. Dit jaar zet hij zijn studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Frank van der Laar. Philip heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Dominique Merlet, Jacques Rouvier, Andreas Frölich en Leslie Howard.

In 2019 behaalde Philip de eerste prijs op het YPF Junior Piano Concours. In 2020 won hij de tweede prijs en de Publieksprijs op het Archipel Muziek Concours en de “Jong talent” prijs bij PianoFest Amsterdam. Ook stond hij in dat jaar in de finale van het Steinway Piano Concours, dat niet doorging vanwege corona. In 2021 behaalde hij in de regiofinale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs in een duo en de tweede prijs als solist, en in de Nationale finale de derde prijs als duo. Ook is hij in 2021 Laureaat geworden bij Classic Young Masters.

Philip speelt graag kamermuziek en neemt regelmatig deel aan kamermuziekfestivals; afgelopen zomer nam hij deel aan het Musica Mundi Summer Course & Festival in België. Ook vormt hij een duo met violiste Kira van der Woerd.

Philip bespeelt een Bösendorfer vleugel die hem ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Dit concert vindt plaats in de themazaal van het Museum Ton Schulten. Tussen de kleur, de gloed en glans, de vorm. De emotie en beleving. Dat is de wereld van Ton Schulten. Of misschien wel: de wereld volgens Ton Schulten. Maak kennis met die wereld. Een wereld vol emotie en betovering. Niemand ontgaat de mysterieuze kracht van het imponerende werk van Ton Schulten, de eenvoudige bakkerszoon uit Ootmarsum. Zijn werk, inmiddels wereldwijd bekend, betovert de toeschouwer.

Vormen, kleuren en paradijselijke composities die rust bieden. Imponerend en soms zelfs hypnotiserend. Emotioneel en vooral zó prachtig van samenstelling, dat geen mens ontkomt aan de krachtige en mysterieuze uitstraling. Het werk van Ton Schulten verwarmt en is van een onnavolgbare schoonheid.

Locatie

Museum Ton Schulten

Ton Schultenplein 1

Ootmarsum

Pianofestival

Ootmarsum

10-25 september 2022