Pianofestival

Twente

Home

Programma

Masterclass

Contact

Impressies

Pianofestival Twente - head

Nieuwsbrief

11

SEPT

Inleiding Concert

zondag

11:00

Programma

30 minuten

In de filmzaal van het Museum Ton Schulten krijgt u van de klavecimbalist en pianist Willem Peerik een introductie over het ontstaan van de Franse suites als muziekvorm. Deze muziekvorm ontwikkelde zich rond 1700 in heel Europa en onderging vele verrijkingen door invloeden van diverse componisten. Om 15.00 uur zal in het Stift in Weerselo het bijbehorende concert plaats vinden.

Deze inleiding op het concert 'Barokmuziek' vindt plaats in de filmzaal van het Museum Ton Schulten. Tussen de kleur, de gloed en glans, de vorm. De emotie en beleving. Dat is de wereld van Ton Schulten. Of misschien wel: de wereld volgens Ton Schulten. Maak kennis met die wereld. Een wereld vol emotie en betovering. Niemand ontgaat de mysterieuze kracht van het imponerende werk van Ton Schulten, de eenvoudige bakkerszoon uit Ootmarsum. Zijn werk, inmiddels wereldwijd bekend, betovert de toeschouwer.

Vormen, kleuren en paradijselijke composities die rust bieden. Imponerend en soms zelfs hypnotiserend. Emotioneel en vooral zó prachtig van samenstelling, dat geen mens ontkomt aan de krachtige en mysterieuze uitstraling. Het werk van Ton Schulten verwarmt en is van een onnavolgbare schoonheid.

Locatie

Museum Ton Schulten

Ton Schultenplein 1

Ootmarsum

Vrije inloop

Pianofestival

Ootmarsum

10-25 september 2022