Pianofestival

Twente

Home

Programma

Masterclass

Contact

Impressies

Pianofestival Twente - head

Nieuwsbrief

Na afloop van dit concert wordt een gratis drankje aangeboden.

TOELICHTING PROGRAMMA

J.S. Bach

Goldberg-Variaties BWV 988

PROGRAMMA

90 minuten

PIANIST

Andrea Turini maakt in 2023 met zijn bijzondere interpretatie van de Goldberg Variaties een tour door Europa (Italië, Duitsland, Portugal, Spanje, Nederland) en de Verenigde Staten.

De Italiaanse concertpianist Andrea Turini voltooide zijn pianostudie aan het conservatorium in Parma. Vervolgens studeerde hij kamermuziek aan de École Normale de Paris. Hij behaalde zijn master degree cum laude met speciale vermelding. Hij studeerde bij internationaal gerenommeerde pianisten waaronder in het bijzonder Kostantin Bogino en Humberto Quagliata.

Andrea Turini nam deel aan verschillende nationale en internationale pianoconcoursen waar hij diverse 1ste prijzen behaalde.

Zijn concertactiviteit begon als solist en breidde zich later uit naar kamermuziek in verschillende formaties variërend van duo tot sextet, waaronder het Trio d'Archi di Firenze, in samenwerking met de violist Franco Cipolla, in pianoduo met Maria Grazia Petrali. Ook zijn activiteit als solist met orkest is intens.

Van bijzonder belang is de samenwerking, als solo pianist, met het orkest "Musici Aurei" onder leiding van M ° Luigi Piovano, waarbij hij diverse concerten van Bach uitvoerde en waarbij hij betrokken was bij de eerste uitvoering van de versie voor piano en orkest van Bach's "Concerto Italiano" samengesteld door Antonio Piovano.

Andrea Turini heeft opgetreden als solist en in kamermuziekformatie op prestigieuze internationale concertpodia zoals de Rai Auditorium in Rome, Donizetti Theater in Bergamo, Ghione Theater in Rome, Auditorium de Galicia in Santiago de Compostela, Nationaal Auditorium in Madrid, Stadstheater Rosalia de Castro in La Coruna, Salle A. Cortot in Parijs, Carnegie Hall in New York, Bibiena Theater in Mantua enz.. Naast radio en tv opnames heeft hij cd’s opgenomen met muziek van Brahms, Rachmaninoff en Ravel en meerdere cd’s van Bach.

Andrea Turini is een hoog aangeschreven pianopedagoog. Hij is docent hoofdvak piano aan het conservatorium G. Rossini van Pesaro (Italië) en geeft vele masterclasses in heel Italië en daarbuiten. Veel van zijn studenten hebben prijzen gewonnen op internationale pianocompetities.

Andrea Turini maakt deel uit van jury's van verschillende pianoconcoursen. Hij is artistiek leider en initiatiefnemer van de International Piano Competition Humberto Quagliata.

Andrea Turini

Burgos -Spanje 2021

Andrea Turini

Ootmarsum 2022

LOCATIE

Dit concert vindt plaats in de H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum. Wilt u meer weten over deze Romaanse basiliek uit de 13e eeuw? Op de dagen van het pianofestival kunt u een historisch muzikale wandeling maken onder leiding van een stadsgids. Deze wandeling brengt u naar de mooiste plekjes in Ootmarsum.

INFO STADSWANDELING

INFO

Zaal open

15:30

Programmaboekje

.

Pianoconcert ANDREA TURINI

zaterdag, 16 sept 2023         16:00

Locatie  Simon en Judaskerk, Kerkplein, Ootmarsum