Pianofestival

Twente

Home

Programma

Masterclass

Contact

Impressies

Pianofestival Twente - head

Nieuwsbrief

W.A. Mozart

F. Schubert


F. Chopin

Sonate in C Majeur KV 330

    - Allegro moderato

    - Andante cantabile

    - Allegretto


Impromptu Op. 90 No. 4


Grande Valse Brillante Op. 18 in Es Majeur


Guillermo Castellano Perez uit Granada begon zijn pianostudie toen hij vijf jaar oud was. Hij studeerde in Spanje bij verschillende docenten. Hij won prijzen bij internationale pianoconcoursen zowel als solist als in kamermuziekformatie. Zo ontving hij in 2021 de eerste prijs in de internationale pianocompetitie Ciudad de Sevilla en de derde prijs in de competitie CIM Padre Antonio Soler. In 2022 ontving hij de eerste prijs in de competitie Diputación de Albacete en de derde prijs in de competitie Don Benito in Spanje. Samen met zijn ensemble Trío Kodaly ontving hij de tweede prijs op het concours Juventudes Musicales de Ávila en de competitie Giuseppe Mancini. In 2023 ontving hij een eervolle vermelding bij het Prinses Christina Concours voor zijn performance van Schumann.

Hij trad op in onder meer Teatro Real (Madrid), Museum Kranenburgh (Bergen), Madrid Music Hall, Eutherpe Foundation, Teatro Cervantes, Polimúsica Hall en ESMAR Auditorium.

Guillermo Castellano volgde masterclasses van internationale pianodocenten zoals Dejan Lazic, Josep Colom, Denis Loseev, Patrín García Barredo, Marta Zabaleta, Elisabeth Leonskaja, Jerome Rose, Petras Geniusas, Hye Youn Park and Frank van de Laar. Momenteel studeert hij aan het conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken.

Anna Nebaba werd geboren in 2005 in Donetsk. In Oekraïne studeerde ze bij verschillende docenten waaronder Borys Fedorov. In 2019 maakte Anna op 13-jarige leeftijd haar debuut in de Salle Cortot in Parijs. Daarna volgden vele optredens als solist op verschillende muziekfestivals in Zweden, Frankrijk, Georgië, Tsjechië en Oostenrijk. Ook speelde ze met verschillende orkesten; het Nederlands Symfonie Orkest, het Montpellier Strijkorkest, de Nationale Radio van Oekraïne, het Oostenrijks Symfonie Orkest en het Nationaal Symfonie Orkest van Oekraïne.

Ze won prijzen bij internationale pianoconcoursen waaronder de eerste prijs in de nationale competitie Oekraïne Classical Meridian in Kyiv 2012, de derde prijs in de International contest of young pianists Astana Piano Passion in 2019, de eerste prijs op het International Concertmaster Competition Amadeus in 2021. In mei 2019 werd ze laureaat van de International Astana Piano Passion Competition onder leiding van Denis Matsuev.

Anna Nebaba volgde masterclasses van Kouyoumdjian. Ze studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Naum Grubert.

Ieder jaar presenteert het Pianofestival Ootmarsum enkele talentvolle jonge pianisten.

PIANISTEN

Sonate op. 111 n° 32 in c mineur

     1. Maestoso. Allegro con brio ed appassionato

     2. Arietta. Adagio molto semplice e cantabile


L. van Beethoven

Pianist: Guillermo Castellano Perez

30 minuten

PROGRAMMA

Pianist: Anna Nebaba

30 minuten

PROGRAMMA

Concert Jonge Talenten
Anna Nebaba
Guillermo Castellano Perez

LOCATIE

Dit concert vindt plaats in de Stiftskerk op het Stift, waar u loopt in de voetstappen van mensen die er eeuwenlang hebben gewoond en gewerkt. Ruim 800 jaar geleden werd hier een leefgemeenschap gesticht door Hugo van Buren. De commune werd in 1152 omgevormd tot een Benedictijner dubbelklooster waarin zowel monniken als nonnen woonden. Een eeuw later verlieten de laatste monniken Weerselo de – vooral adellijke – nonnen bleven.


In de eerste helft van de 16e eeuw veranderden de freules hun leefgemeenschap formeel in een (adellijk) Stift. Het klooster in Weerselo kreeg steeds meer een adellijk stempel. De officiële regels van Benedictus werden te zwaar geacht voor de adellijke dames, daarom werden ze versoepeld. De freules veranderden hun leefgemeenschap ook formeel in een ”Stift” dat wil zeggen dat de kloosterregels voor hen niet in volle omvang golden.Het Stift ligt bij Weerselo, op 9 kilometer van Ootmarsum. Een fietstocht vanuit Ootmarsum biedt u de mogelijkheid om van de fraaie Twentse natuur te genieten.

INFO

Zaal open

16:50

.

Pianoconcert Jonge Talenten

zondag, 17 sept 2023         17:00

Locatie  De Stiftskerk, Het stift 9, Weerselo

Anna Nebaba - Guillermo Castellano Perez