Pianofestival

Twente

Home

Programma

Masterclass

Contact

Impressies

Pianofestival Twente - head

Nieuwsbrief

INSCHRIJFFORMULIER

DEELNAME

MASTERCLASS

Openbare masterclass gegeven door de pianist en pianopedagoog Andrea Turini. De masterclass is gericht op verdiepende interpretatie.

PROGRAMMA

120 min met in- en uitloop

LOCATIE

De masterclass vindt plaats in de Stiftskerk op het Stift, waar u loopt in de voetstappen van mensen die er eeuwenlang hebben gewoond en gewerkt. Ruim 800 jaar geleden werd hier een leefgemeenschap gesticht door Hugo van Buren. De commune werd in 1152 omgevormd tot een Benedictijner dubbelklooster waarin zowel monniken als nonnen woonden. Een eeuw later verlieten de laatste monniken Weerselo de – vooral adellijke – nonnen bleven.


In de eerste helft van de 16e eeuw veranderden de freules hun leefgemeenschap formeel in een (adellijk) Stift. Het klooster in Weerselo kreeg steeds meer een adellijk stempel. De officiële regels van Benedictus werden te zwaar geacht voor de adellijke dames, daarom werden ze versoepeld. De freules veranderden hun leefgemeenschap ook formeel in een ”Stift” dat wil zeggen dat de kloosterregels voor hen niet in volle omvang golden.Het Stift ligt bij Weerselo, op 9 kilometer van Ootmarsum. Een fietstocht vanuit Ootmarsum biedt u de mogelijkheid om van de fraaie Twentse natuur te genieten.

INFO

Zaal open

14:00

.

Masterclass Andrea Turini

zondag, 17 sept 2023         14:00

Locatie  De Stiftskerk, Het stift 9, Weerselo