Pianofestival

Twente

Home

Programma

Masterclass

Contact

Impressies

Pianofestival Twente - head

Nieuwsbrief

Tijdens de pauze van dit concert wordt een gratis drankje aangeboden.

TOELICHTING PROGRAMMA

F. Liszt
M. Ravel


I. Stravinsky

Dante sonata S. 161

Après une lecture de Dante:

Fantasia quasi sonata


Gaspard de la nuit

Trois poèmes pour piano d'apres Aloysius Bertrand


    - Ondine

    - Le Gibet

    - Sgarbo


---pauze---


Trois mouvements de Petrouchka

    - Danse russe

    - Chez Pétrouchka

    - La semaine grasse


PROGRAMMA

90 minuten met pauze

PIANIST

De Italiaanse pianist Lorenzo Reho begon zijn pianostudie op 8-jarige leeftijd en behaalde zijn master's degree in 2017 aan het conservatorium Rossini in Pesaro met een 10 cum laude. Talloze optredens volgden, zowel als solist als met orkest.


Lorenzo Reho heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses van gerenommeerde pianisten zoals Maestro Lovro Pogorelich, Federico Colli, Andrea Turini, Dimitri Alexeev, Konstantin Bogino, Widlund Mats, Michel Beroff, Jean-François Antonioli, Roberto Cappello, Andrea Lucchesini, Humberto Quagliata.


Hij is winnaar van diverse concoursen waaronder de eerste prijs op de International Competition Luigi Zanuccoli in 2016, de International Music Competition for Youth Dinu Lipatti in 2018, en de International music festival-competition Stars at Tenerife 2022. Hij won de derde prijs op de 2nd International Amadeus Piano Competition 2022, de derde prijs op de International Piano competition in Gdansk.


In dit concert vertolkt Lorenzo Reho een zeer interessant literair geïnspireerd programma, waarin zich vertellingen ontvouwen die uitgedrukt worden in muziek.

Lorenzo Reho

LOCATIE

Dit concert vindt plaats in de H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum. Wilt u meer weten over deze Romaanse basiliek uit de 13e eeuw? Op de dagen van het pianofestival kunt u een historisch muzikale wandeling maken onder leiding van een stadsgids. Deze wandeling brengt u naar de mooiste plekjes in Ootmarsum.

INFO STADSWANDELING

INFO

Zaal open

15:00

Programmaboekje

.

Pianoconcert LORENZO REHO

zondag, 24 sept 2023         15:30

Locatie  Simon en Judaskerk, Kerkplein, Ootmarsum