VVV Ootmarsum Pianofestival Twente
Facebook Pianofestival Twente
Pianofestival Twente

Programma

Pianoconcert Andrea Turini

16:00

zaterdag

16

SEPT

J.S. Bach

Goldberg-Variaties BWV 988

90 minuten

De Italiaanse concertpianist Andrea Turini voltooide zijn pianostudie aan het conservatorium in Parma. Vervolgens studeerde hij kamermuziek aan de École Normale de Paris. Hij behaalde zijn master degree cum laude met speciale vermelding. Hij studeerde bij internationaal gerenommeerde pianisten waaronder in het bijzonder Kostantin Bogino en Humberto Quagliata.

Andrea Turini nam deel aan verschillende nationale en internationale pianoconcoursen waar hij diverse 1ste prijzen behaalde.

Zijn concertactiviteit begon als solist en breidde zich later uit naar kamermuziek in verschillende formaties variërend van duo tot sextet, waaronder het Trio d'Archi di Firenze, in samenwerking met de violist Franco Cipolla, in pianoduo met Maria Grazia Petrali. Ook zijn activiteit als solist met orkest is intens.

Van bijzonder belang is de samenwerking, als solo pianist, met het orkest "Musici Aurei" onder leiding van M ° Luigi Piovano, waarbij hij diverse concerten van Bach uitvoerde en waarbij hij betrokken was bij de eerste uitvoering van de versie voor piano en orkest van Bach's "Concerto Italiano" samengesteld door Antonio Piovano.

Andrea Turini heeft opgetreden als solist en in kamermuziekformatie op prestigieuze internationale concertpodia zoals de Rai Auditorium in Rome, Donizetti Theater in Bergamo, Ghione Theater in Rome, Auditorium de Galicia in Santiago de Compostela, Nationaal Auditorium in Madrid, Stadstheater Rosalia de Castro in La Coruna, Salle A. Cortot in Parijs, Carnegie Hall in New York, Bibiena Theater in Mantua enz.. Naast radio en tv opnames heeft hij cd’s opgenomen met muziek van Brahms, Rachmaninoff en Ravel en meerdere cd’s van Bach.

Andrea Turini is een hoog aangeschreven pianopedagoog. Hij is docent hoofdvak piano aan het conservatorium G. Rossini van Pesaro (Italië) en geeft vele masterclasses in heel Italië en daarbuiten. Veel van zijn studenten hebben prijzen gewonnen op internationale pianocompetities.

Andrea Turini maakt deel uit van jury's van verschillende pianoconcoursen. Hij is artistiek leider en initiatiefnemer van de International Piano Competition Humberto Quagliata.

Dit concert vindt plaats in de H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum. Wilt u meer weten over deze Romaanse basiliek uit de 13e eeuw? Op de dagen van het pianofestival kunt u een historisch muzikale wandeling maken onder leiding van een stadsgids. Deze wandeling brengt u naar de mooiste plekjes in Ootmarsum.

INFORMATIE

Locatie

Simon en Judaskerk

Kerkplein

Ootmarsum

Zaal open

15:30

Andrea Turini Burgos -Spanje 2021

Info stadswandeling

Andrea Turini Ootmarsum 2022

Andrea Turini maakt in 2023 met zijn bijzondere interpretatie van de Goldberg Variaties een tour door Europa (Italië, Duitsland, Portugal, Spanje, Nederland) en de Verenigde Staten.

Toelichting programma

Na afloop van dit concert wordt een gratis drankje aangeboden.

Pianofestival

Ootmarsum

9 - 24 september 2023