Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum
Pianofestival Ootmarsum

13:15

zaterdag

21

SEPT

Programma

30 min

Steinway & Sons - de referentie binnen de pianowereld - overtuigt opnieuw met een nieuwe technologie: Steinway & Sons Spirio.


Via deze technologie kunnen opnames van pianisten van vroeger (denk aan Vladimir Horowitz, Glenn Gould, Bil Evans...) en pianisten van nu (Yuja Wang, Lang Lang...) afgespeeld worden door een echte Steinway & Sons vleugel.


Hiermee komen de beste klankkwaliteit en het beste pianospel samen, zonder pianist! Onze partner Piano’s Maene komt een presentatie geven over dit unieke instrument met o.a.


hedendaagse en historische opnames, videofragmenten en een toelichting omtrent de artistieke en pedagogische meerwaarde voor de pianowereld.


Kortom ...kom met een nieuwsgierige en kritische blik kijken en geniet mee van de technologie van de toekomst!

Dit presentatie vindt plaats in de Gobelinzaal in het Rijksmuseum Twenthe.


Rijksmuseum Twenthe is het kunstmuseum met de rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland. De Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek is grondlegger van het museum, dat in 1930 aan de Lasondersingel in Enschede werd geopend.


Rijksmuseum Twenthe heeft een breed aanbod met wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst. Geniet in 36 zalen van Breitner, Breughel, Ruisdael en vele andere meesters.


De Gobelinzaal in het Rijksmuseum Twenthe is de mooiste zaal van Twente, met aan de muren zes 17e eeuwse wandtapijten afkomstig uit het voorouderlijk slot van Koningin Emma en aan het plafond moderne kroonluchters van de beroemde glaskunstenaar Bernard Heesen.

INFORMATIE

Locatie

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129 - 131

7514 BP Enschede

Parkeren

Parkeerterrein

Roomweg 119

7523 BM Enschede

Google Kaart

parkeren is gratis

500 meter lopen

Afstand

Steinway & Sons - Spirio presentatie

Rijksmuseum Twenthe
Gobelinzaal Rijksmuseum Twenthe.

Met het concertkaartje van de pianist Andrea Turini kunt u vanaf 13:00 uur gratis de tentoonstellingen en de vaste collecties van het Rijksmuseum bezoeken.

Steinway & Sons
Steinway & Sons Spirio
Steinway & Sons Spirio1

Piano's Maene

Official Website Piano's Maene

Yuja Wang - Steinway Spirio Interview

Info